Ajatolláh Sistání vyzval Iračanov na odpor voči Islamskému štátu

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:24 • 2 min
Ajatolláh Sistání vyzval Iračanov na odpor voči Islamskému štátu

BAGDÁD - Najvplyvnejší duchovný Iraku, veľký ajatolláh Alí Sistání dnes povedal, že sa všetci zhodli na potrebe vytvoriť v Bagdade "riadnu" vládu a zopakoval svoju výzvu spoluobčanov, aby sa postavili na odpor povstalcom militantného Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Sistání prostredníctvom svojho pobočníka po dnešných modlitbách v posvätnom šiitskom meste Karbalá vyjadril obavy o osud približne 18.000 šiitov v stredoirackom meste Amerli, ktoré je v obkľúčení militantov IS.

 

Iracké vládne a kurdské sily sa dnes pokúsili na severe Iraku dobyť nazad dve mestá - Džalawlá a Sádíja, ktoré padli do rúk militantom IS. Kurdské sily podporované amerických letectvom dobyli oblasť v blízkosti východného vstupu do mesta Džalawlá, ležiaceho 115 kilometrov na severovýchod od Bagdadu, ktoré je už niekoľko týždňov miestom zrážok. Iracké sily podporované vlastným letectvom postupujú podľa bezpečnostných zdrojov smerom k neďalekému mestu Sádíja. Obe mestá sa nachádzajú pri hraniciach s Iránom a poloautonómnym kurdským územím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona