Aj zvieratá dostávajú zabrať: Pracovníci ZOO ich kúpu!

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 08:16 • 2 min
Aj zvieratá dostávajú zabrať: Pracovníci ZOO ich kúpu!

KOŠICE – V tropických horúčavách venujú chovatelia v Zoologickej záhrady (ZOO) Košice zvýšenú pozornosť zvieratám. Ako informovala hovorkyňa ZOO Eva Malešová, zvieratá vďaka rozsiahlym výbehom nachádzajú tieň pod stromami, ale aj pod prístreškami.

slovakia

left justify in out

„Vyčerpávajúce horúčavy si však vyžiadali z hľadiska výživy úpravu kŕmnych dávok. Zvieratá dostávajú viac krmiva bohatého na vodu, viac ovocia a zeleniny. Plnými dúškami si vodu užívajú zvieratá vo výbehoch, kde preteká potok. Medveďom hnedým chovatelia spravili v prirodzenom potoku bazén, ktorý v tomto teple opúšťajú len sporadicky. Chovatelia uvažujú aj o sprche a obľúbenej dávke zmrzliny,“ hovorí Malešová. Dodala, že tigra Luckyho môžu návštevníci častejšie vidieť v potoku, ktorý je taktiež súčasťou chovného zariadenia. Lamy dostávajú sprchu, ktorú si doslova užívajú. Malpy hnedé počas najväčších páľav hľadajú úkryt v chovnom zariadení. Levie sestry, ktorým inak horúčava neprekáža, sú v týchto dňoch častejšie vo vnútri chovného zariadenia. Chladné miesta a tieň stromov vyhľadávajú aj antilopy. Na paši vo výbehu ich môžu návštevníci vidieť najskôr okolo tretej – štvrtej. Tulene sivé, ktoré si užívajú najväčší bazén v ZOO, majú v týchto horúčavách menší apetít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies