Aj Západ už vie, že Asad je menším zlom

NETKY.SK • 21 December 2013, 14:08 • 2 min
Aj Západ už vie, že Asad je menším zlom

MOSKVA - Podľa dlhoročného šéfa ruskej diplomacie ma navyše sýrsky prezident stále veľkú podporu medzi obyvateľmi.

slovakia

left justify in out

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v piatok skonštatoval, že už aj diplomati západných krajín začali pripúšťať, že zotrvanie kritizovaného sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada pri moci je menším zlom ako prípadný vznik islamistického režimu. Podľa dlhoročného šéfa ruskej diplomacie má navyše Asad stále veľkú podporu medzi obyvateľmi Sýrie, ktorí ho považujú za "garanciu ich záujmov a bezpečnosti". Podľa vplyvného ministra ruskej vlády, ktorá je spojencom súčasného sýrskeho režimu, Asad ani neplánuje krajinu opustiť, "zostane so svojim ľuďom" a bude si naďalej plniť svoje povinnosti.

"Niektorí naši západní kolegovia už začali aj verejne vyslovovať názor, že vláda Asada je pre Sýriu menším zlom s ohľadom na narastajúci vplyv džihádistov a teroristov, ktorí zaberajú veľké časti územia, zavádzajú právo šaría, likvidujú menšiny a upaľujú ľudí za živa iba preto, že ich náboženstvo je odlišné.. Ak by Asad nemal podporu verejnosti, vojna by tu už bola dlhý čas, súčasné vedenie by bolo odstránené. Odhaduje sa, že ho podporuje polovica obyvateľstva," povedal Lavrov v rozhovore pre ruskú spravodajskú agentúru RIA Novosti zverejnenom v piatok na jej portáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona