Aj Zamorano na panamských papieroch, nemá obavy

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 11:39 • 2 min
Aj Zamorano na panamských papieroch, nemá obavy

SANTIAGO - Aj meno legendárneho čilského futbalistu Ivána Zamorana sa objavilo na čerstvom dlhočiznom zozname osôb na tzv. panamských papieroch, čo je súbor dokumentov uniknutých z panamskej právnickej firmy Mossack Fonseca. Tá sprostredkovala zakladanie účtov a spoločností v daňovom raji. Vo viacerých prípadoch išlo aj o legalizáciu nezákonne nadobudnutých príjmov.

slovakia

left justify in out

"U mňa ako u profesionálneho futbalistu bol pôvod mojich zárobkov vždy známy a poskytnutý príslušným orgánom v krajinách v súlade s ich zákonmi," uviedol v krátkom komuniké prostredníctvom webu El Dínamo 49-ročný bývalý kanonier švajčiarskeho St. Gallenu, španielskeho Realu Madrid či talianskeho Interu Miláno. O futbalistove financie sa v 90. rokoch určitý čas starala spoločnosť Fut Bam International Ltd. založená na Britských Panenských ostrovoch.

Šesťdesiatdeväťnásobný čilský reprezentant Zamorano tvoril v národnom tíme nezabudnuteľný útočný dvojzáprah s Marcelom Salasom. Slávne duo "Za-Sa" nastrieľalo dohromady 71 gólov a na svetovom šampionáte vo Francúzsku 1998 dotiahlo Juhoameričanov do osemfinále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona