Aj víkendové prívalové dažde a búrky spôsobili značné škody na majetku

NETKY.SK • 25 August 2014, 16:26 • 2 min
Aj víkendové prívalové dažde a búrky spôsobili značné škody na majetku

BRATISLAVA - Prvé škody v predpokladanej výške cca 7000 eur eviduje po víkendových prívalových dažďoch a búrkach poisťovňa Generali.

slovakia

left justify in out

Najviac poistných udalostí hlásia klienti z Bratislavy.
     

V hláseniach sa vyskytujú zaplavené pivnice, suterény a prízemia budov a zatečené byty. Poisťovňa zaznamenala aj prípad, keď sa pod silou valiacej sa vody zrútil múr. Predpokladá sa, že počet škôd bude ešte narastať, nakoľko ľudia nahlasujú poistné udalosti postupne.
     

Klientom poisťovňa odporúča bezodkladné nahlásenie poistnej udalosti, a to buď telefonicky, e-mailom, písomne poštou alebo osobne na pobočkách. 
     

Škodu na majetku si môžu klienti uplatniť z poistenia nehnuteľnosti (škody na samotnej nehnuteľnosti a zabudovaných súčastiach) a z poistenia domácnosti (škody na zariadení, nábytku, spotrebičoch, oblečení a pod.). Ak voda poškodila motorové vozidlo, poistnú udalosť je potrebné nahlásiť z havarijného poistenia.

     

V prípade škôd po povodniach a záplavách je potrebné počkať s odstraňovaním následkov alebo opravou poškodenej veci do vykonania obhliadky technikom poisťovne. Ak je nevyhnutné začať s odstraňovaním škôd skôr zo závažných hygienických alebo bezpečnostných dôvodov, klient tak môže urobiť, potrebný však bude preukázateľný dôkaz o vzniku a rozsahu škody.
     

Pri odstraňovaní škôd je dôležité zabezpečiť, ako zdôrazňuje Lucia Makayová z Poisťovne Generali, aby sa rozsah a následky poistných udalostí ďalej nezväčšovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies