Aj v tomto roku si môžeme odložiť daňové priznanie

NETKY.SK • 5 Február 2015, 17:39 • 2 min
Aj v tomto roku si môžeme odložiť daňové priznanie

BRATISLAVA - V tomto roku si občania aj podnikatelia môžu opäť oznámením predĺžiť termín na podanie daňového priznania. Lehotu si môžu predĺžiť o tri a v niektorých prípadoch o šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

"Občan či podnikateľ, ktorý je povinný podať daňové priznanie, si môže lehotu na jeho podanie predĺžiť na základe oznámenia podaného príslušnému správcovi dane do uplynutia lehoty na podanie daňového priznania, najviac o tri celé kalendárne mesiace, respektíve ak súčasťou jeho príjmov sú zdaniteľné príjmy plynúce zo zdrojov v zahraničí, najviac o šesť celých kalendárnych mesiacov,“ informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

V oznámení musí daňovník uviesť novú lehotu, ktorou je koniec kalendárneho mesiaca, v ktorej podá daňové priznanie a v tejto novej lehote je aj daň splatná. „Ak súčasťou jeho príjmov sú zdaniteľné príjmy plynúce zo zdrojov v zahraničí, uvedie v oznámení aj túto skutočnosť,“ dodala Macíková. Na základe oznámenia sa lehota na podanie daňového priznania nepredlžuje vtedy, ak je daňovník v konkurze alebo v likvidácii, alebo daňovník zomrie. 

 

Podľa zákona o dani z príjmov, daňové priznanie k dani z príjmov sa podáva v lehote do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia, tzn. za kalendárny rok 2014 do 31. marca 2015. V lehote na podanie daňového priznania je daňovník povinný daň aj zaplatiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies