Aj v slovenských väzniciach je počas sviatkov bohatší program

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 11:05 • 2 min
Aj v slovenských väzniciach je počas sviatkov bohatší program

BRATISLAVA - Napriek pestrému programu akcií organizovaných pre obvinených a odsúdených počas roka v rámci kultúrno-osvetovej, záujmovej a športovej činnosti, sú vo väzeniach ako cez vianočné, tak aj cez veľkonočné sviatky programy obohatené o viaceré tematické aktivity.

slovakia

left justify in out

V každom ústave je spracovaný mimoriadny ponukový list kultúrno-osvetovej činnosti a plán poskytovania duchovnej a pastoračnej služby. V rámci mimoriadneho ponukového listu sa uskutočnili a uskutočnia rôzne športové turnaje, vedomostné kvízy, prednášky, besedy cielene orientované na veľkonočné sviatky. Uviedol pre TASR riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

 

Napríklad v ústave Banská Bystrica sa organizovala prednáška na tému "Veľkonočné tradície", v ústave Žilina prednáška spojená s besedou na tému "Veľkonočné zvyky a tradície" pre obvinených v zmiernenom režime a už každoročne sa koná prezentácia písomných prác obvinených na tému "Veľkonočné zvyky u nás doma". V ústave Želiezovce organizovali "Veľkonočný turnaj vo futbale" a v ústave Prešov (oddelenie výkonu trestu Sabinov) workshop "Pletenie veľkonočných korbáčov".

 

"V oblasti duchovnej a pastoračnej služby je plánovaných viacero aktivít. Ako príklad uvádzame účasť odsúdených z Otvoreného oddelenia Prešov na svätej omši v kostole v Solivare v piatok 25. marca a aj dnes. Odsúdení z Otvoreného oddelenia Bratislava sa v piatok zúčastnili i dnes zúčastnia veľkonočnej svätej omše v kostole Blumentál," uviedol Baláž.

 

Ku koncu týždňa sa v 18 slovenských väzeniach nachádzalo dovedna 1485 obvinených a 8694 odsúdených.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona