Aj v okresoch Komárno a Galanta potvrdili ďalšie prípady vtáčej chrípky

NETKY.SK • 14 Február 2017, 15:00 • 2 min
Aj v okresoch Komárno a Galanta potvrdili ďalšie prípady vtáčej chrípky

KOMÁRNO/GALANTA - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) potvrdila v pondelok (13.2.) pre okres Komárno ďalší prípad pozitivity na vírus vysokopatogénnej aviárnej influenzy subtypu H5N8, čiže na vírus vtáčej chrípky. Ide o uhynutú voľne žijúcu labuť veľkú v katastrálnom území obce Radvaň nad Dunajom.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) Komárno Štefan Miholics, telo labute bolo zaslané na vyšetrenie do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu vo Zvolene.

 

"Od začiatku výskytu vtáčej chrípky v okrese Komárno zaznamenala RVPS Komárno 335 úhynov labutí a bolo potvrdených 15 ohnísk úhynov," povedal Miholics.

 

ŠVPS v pondelok (13.2.) tiež potvrdila jeden prípad pozitivity na vírus vtáčej chrípky pre okres Galanta, pričom išlo o uhynutú voľne žijúcu labuť veľkú v katastrálnom území obce Mostová. Pre okres Galanta je to druhé potvrdené ohnisko úhynov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies