Aj v Nemecku vzrástla nezamestnanosť

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:00 • 2 min
Aj v Nemecku vzrástla nezamestnanosť

BERLÍN - Počet ľudí bez práce v Nemecku v apríli mierne vzrástol, avšak miera nezamestnanosti zostala blízko najnižšej úrovne od znovuzjednotenia krajiny.

slovakia

left justify in out

Nemecký úrad práce v utorok informoval, že počet ľudí bez práce sa vo štvrtom mesiaci tohto roka zvýšil o 4 tis. na sezónne upravených 2,938 milióna, čo bolo dvakrát viac, než očakávali analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters. Pod nárast sa podpísalo chladné zimné počasie, v dôsledku ktorého zostali ľudia bez práce dlhšie než zvyčajne v tejto časti roka. Miera nezamestnanosti však zostala na nezmenenej úrovni 6,9 %, kde sa nachádza už od októbra 2012.

Aj keď neupravený počet nezamestnaných už štvrtýkrát od marca minulého roka zostal nad úrovňou troch miliónov a pretrvávajú problémy v eurozóne, štúdia spoločnosti GfK zaoberajúcej sa prieskumom trhu ukázala, že Nemci sú stále optimistickí, čo sa týka výhľadu trhu práce. Veria, že ich príjmy budú rásť a sú ochotní nakupovať viac, čo poskytuje potrebnú podporu najväčšej európskej ekonomike, ktorej export oslabuje v dôsledku slabého vývoja jej hlavných obchodných partnerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies