Aj v januári 2016 by voľby do snemovne vyhralo hnutie ANO Andreja Babiša

NETKY.SK • 29 Január 2016, 08:49 • 2 min
Aj v januári 2016 by voľby do snemovne vyhralo hnutie ANO Andreja Babiša

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša, ktorý je v súčasnosti ministrom financií ČR, by zvíťazilo v súčasnosti vo voľbách do českej poslaneckej snemovne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov januárového prieskumu českého Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM), ktoré zverejnili na jeho webovej stránke. Hnutie ANO by podľa nich podporilo vo voľbách 28 percent oslovených občanov, kým sociálnym demokratom z ČSSD premiéra Bohuslava Sobotku by ako druhým v poradí dalo aktuálne dôveru 24,5 percenta respondentov.

 

Už s výrazným odstupom by tretiu priečku obsadili českomoravskí komunisti z KSČM, ktorých by však podporilo 15,5 percenta občanov, čo znamená najvyšší nárast preferencií spomedzi všetkých politických strán. Nasledujú Občianska demokratická strana (ODS) s deviatimi, TOP 09 so 6,5 a ľudovci z KDU-ČSL so šiestimi percentami hlasov.

 

Hranicu zvoliteľnosti by podľa prieskumu neprekročili a do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR by sa nedostali Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru ani hnutie Úsvit či Strana zelených, ktorých preferencie sú aktuálne zhodne dvojpercentné. Česká pirátska strana by skončila so ziskom 1,5 percenta hlasov.

 

Podľa výsledkov prieskumu, ktorý sa uskutočnil na vzorke 1047 respondentov v dňoch 11.-18. januára, by volebná účasť dosiahla 58 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona