Aj v Bratislave budú vianočné trhy chrániť zátarasy a posilnené hliadky

NETKY.SK • 24 November 2017, 15:12 • 2 min
Aj v Bratislave budú vianočné trhy chrániť zátarasy a posilnené hliadky

BRATISLAVA - Počas tohtoročných vianočných sviatkov pripravuje bratislavská polícia v hlavnom meste viaceré bezpečnostné opatrenia, ktoré v minulosti neboli obvyklé.

slovakia

left justify in out

Na bezpečnosť a pokoj v uliciach a na verejných priestranstvách, predovšetkým v centre mesta, budú až do Nového roka dohliadať posilnené hliadky poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

 

Viaceré opatrenia v spolupráci s bratislavským magistrátom a samosprávou Starého Mesta sú prijímané aj v súvislosti so zhoršenou bezpečnostnou situáciou v Európe. Prihliada sa na teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. Aj preto boli v okolí Hviezdoslavovho námestia nainštalované železobetónové zábrany, ktoré majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo. Na Hlavnom námestí sú využívané tzv. mechanické zátarasy.

 

Na verejný poriadok a bezpečnosť bude polícia zároveň dohliadať peším hliadkovaním, monitorovaním odstavných plôch a parkovísk či kontrolou možných prístupových ciest. "Bratislavská polícia prijala v súvislosti so znížením rizika ohrozenia teroristickými útokmi aj ďalšie opatrenia, s ktorými z taktických dôvodov nie je možné verejnosť oboznámiť," dodala Slamková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies