Aj tento rok sa najviac Slovákov chystá do Chorvátska

NETKY.SK • 24 Jún 2015, 14:10 • 2 min
Aj tento rok sa najviac Slovákov chystá do Chorvátska

BRATISLAVA 24. júna (SITA) - Iba dve pätiny (40 %) občanov Slovenska sa toto leto chystajú na dovolenku. Najžiadanejšou dovolenkovou destináciou Slovákov je aj tento rok Chorvátsko.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý v máji robila agentúra TNS Slovakia prostredníctvom internetu na vzorke 1 000 respondentov. Viac ako polovica Slovákov (52 %) dovolenku neplánuje a 8 % zatiaľ nie je rozhodnutých, či v lete na dovolenku pôjde. Na dovolenku sa toto leto chystajú predovšetkým vysokoškolsky vzdelaní ľudia, ľudia z miest s počtom obyvateľov nad 20 000 a obyvatelia Bratislavského kraja. Naopak, tento rok letnú dovolenku neplánujú ľudia vo veku 40 až 59 rokov, s nižším vzdelaním, ľudia z obcí do 5 000 obyvateľov a obyvatelia Banskobystrického a Prešovského kraja.

 

Na Slovensku plánujú tráviť letnú dovolenku dve pätiny (40 %) opýtaných. "Väčšina ľudí sa v lete chystá do zahraničia," uviedla PR manažérka agentúry TNS Slovakia Vladimíra Bunčáková. Ako dodala, ľudia pocestujú hlavne do európskych krajín, predovšetkým do Chorvátska, ktoré je najžiadanejšou zahraničnou destináciou Slovákov už niekoľko rokov. Do Chorvátska sa v lete chystá necelá tretina (32 %) dovolenkárov. S výrazným odstupom nasleduje dovolenka v Česku (13 %), Bulharsku (9 %), Grécku, Turecku a Taliansku (všetky krajiny po 7 %). Ostatné destinácie uviedlo menej ako 3 % respondentov. Tí mali možnosť uviesť viacero odpovedí. 

 

Z rozmanitej ponuky rôznych typov zájazdov uprednostňujú tento rok dovolenkári pobytové zájazdy (58 %). Ľudia si vyberali aj víkendové pobyty (20 %), wellness pobyty alebo poznávacie zájazdy (oba po 19 %). Na športový pobyt sa chystá 6 % a na jazykový pobyt len jedno percento opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies