Aj tento rok budú naši policajti pomáhať v Chorvátsku

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 09:55 • 2 min
Aj tento rok budú naši policajti pomáhať v Chorvátsku

BRATISLAVA – Aj tento rok bude na bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku v čase od 1. júla do 31. augusta dozerať osem slovenských policajtov. Ich úlohou bude pomáhať slovenským turistom v prípade akýchkoľvek problémov.

slovakia

left justify in out

Vyslaní policajti budú ľahko rozpoznateľní, pretože budú vo svojich slovenských policajných uniformách, uviedol Martin Wäldl z Prezídia PZ. Pôsobiť budú v najnavštevovanejších rekreačných oblastiach - Trogir (Splitsko-dalmatínske policajné riaditeľstvo, policajná stanica Trogir), kde v prípade núdze budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001. V oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga (Primorsko-goranské policajné riaditeľstvo, policajná stanica Crikvenica) slovenskí občania môžu kontaktovať našich policajtov na telefónnom čísle +385 99 7201 002.

 

Už osvedčený projekt „Bezpečná turistická sezóna“ spustila chorvátska polícia ešte v roku 2006. Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia pred páchaním priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori. Slovensko sa do tohto projektu zapája od roku 2008. Od začiatku našej účasti slúžilo v Chorvátsku 64 slovenských policajtov. Tento rok vyšle do Chorvátska 17 krajín 74 svojich policajtov.

 

Vlani slovenskí policajti v Chorvátsku pomohli našim turistom v 272 prípadoch. Okrem toho im poskytovali aj rôzne informácie pri osobnom kontakte počas hliadkovej činnosti. Tie sa týkali predovšetkým právnej úpravy parkovania vozidiel, priestupkov v doprave a postupu ich riešenia, vyhľadávania rôznych úradov, staníc prvej pomoci, pôšt, bánk, riešenia poistných udalostí, opráv či odtiahnutí vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona