Aj Taliansko bolo terčom sledovania USA, zajtra zverejnia úryvky dokumentov

NETKY.SK • 24 Október 2013, 16:30 • 2 min
Aj Taliansko bolo terčom sledovania USA, zajtra zverejnia úryvky dokumentov

RÍM - Taliansko patrí medzi európske štáty, ktoré boli sledované americkými a britskými tajnými službami. Napísal to dnes taliansky týždenník l'Espresso na svojej webovej stránke, na ktorú sa odvolávala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Týždenník citoval bývalého novinára britského denníka Guardian Glenna Greenwalda, ktorý povedal: "NSA (americká Národná bezpečnostná agentúra-pozn.) vykonáva množstvo špionážnych aktivít, aj voči európskym vládam, vrátane talianskej."

L'Espresso na webe uviedol, že vo svojom tlačenom vydaní, ktoré vyjde v piatok, zverejní úryvky z dokumentov od bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena. Dokumenty podľa týždenníka dokazujú, že britské Vládne komunikačné ústredie (GCHQ) sledovalo aj talianskych predstaviteľov a informácie posúvalo americkej NSA. Na stredajšom stretnutí v Ríme sa taliansky premiér Enrico Letta rozprával s americkým ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym takisto o špionážnom škandále a dostal prísľuby, že tvrdenia budú prešetrené. Taliansku tlačovú agentúru ANSA o tom informovali zdroje z Lettovho úradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies