Aj separatisti odmietli sprostredkovanie Európskej únie a USA

NETKY.SK • 20 November 2014, 12:03 • 2 min
Aj separatisti odmietli sprostredkovanie Európskej únie a USA

DONECK - Po Rusku už aj separatisti na východe Ukrajiny odmietli sprostredkovanie Európskej únie a Spojených štátov v ukrajinskej kríze.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Riešenie sa dá dosiahnuť len prostredníctvom rokovaní s vedením v Kyjeve, zástupcami Ruska a Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), povedal dnes podľa agentúry DPA vodca separatistov Andrej Purgin.
      

Ak by si za rokovací stôl sadli vyslanci USA a EÚ, boli by zástupcovia separatistov v menšine a nemohli by ujasniť svoje pozície, dodal Purginov spolupracovník Alexej Kariakin v Luhansku. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po rokovaní so svojím nemeckým rezortným kolegom Frankom-Walterom Steinmeierom v utorok v Moskve taktiež odmietol sprostredkovanie EÚ a USA v ukrajinskej kríze. Ukrajinské vedenie v Kyjeve sa, naopak, za takéto široké rokovania zasadzuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona