Aj Rusko sa u WTO sťažuje na clá na dovoz ocele a hliníka do USA

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 17:40 • 2 min
Aj Rusko sa u WTO sťažuje na clá na dovoz ocele a hliníka do USA

ŽENEVA - Aj Rusko po Číne, Európskej únii (EÚ) a ďalších krajinách podalo u Svetovej obchodnej organizácie (WTO) sťažnosť na clá na dovoz ocele a hliníka do USA.

slovakia

left justify in out

Moskva argumentuje, že Washington síce ako dôvod ich zavedenia spomína národnú bezpečnosť, ale v skutočnosti sú to ochranné clá, vyplýva s listu, ktorý vo štvrtok zverejnila WTO. Rusko podobne ako napríklad EÚ požaduje rokovania s USA a ponecháva si otvorené všetky ďalšie možnosti.

 

Podľa pravidiel WTO sú za určitých podmienok možné "kompenzačné opatrenia", keď nejaká krajina zavedenie ochranné clá. Medzi ne patria napríklad clá v rovnakom objeme na exportné produkty tohto obchodného partnera. EÚ chce zaviesť takéto clá na americkú whisky a motorky.

 

Spomínané clá USA vo výške 25 % na dovezenú oceľ a 10 % na hliník platia od 23. marca. EÚ má zatiaľ do 1. mája výnimku, požaduje však od Washingtonu neohraničené oslobodenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies