Aj Rakúsko požiada Brusel o schválenie predĺženia dočasných hraničných kontrol

NETKY.SK • 24 September 2015, 18:44 • 2 min
Aj Rakúsko požiada Brusel o schválenie predĺženia dočasných hraničných kontrol

VIEDEŇ - Rakúske ministerstvo vnútra chce dosiahnuť predĺženie hraničných kontrol, zavedených v uplynulom týždni na dočasné obdobie desiatich dní.

slovakia

left justify in out

Hovorca rezortu vnútra potvrdil dnes tento zámer, o ktorom pripravuje informáciu v piatkovom vydaní mienkotvorný denník Der Standard, pre tlačovú agentúru APA.

Rakúsko požiada zrejme v piatok Európsku komisiu o predĺženie opatrenia, ktoré nadobudlo platnosť 16. septembra.

 

Podobne ako už skôr učinilo Nemecko z rovnakých dôvodov, vzhľadom na mimoriadny prílev utečencov, chce aj Rakúsko požiadať o schválenie predĺženia dočasných hraničných kontrol o ďalších 20 dní. Nová úprava by mala nadobudnúť platnosť od soboty 00.00 h.

 

Pravidlá Schengenu umožňujú dočasné obnovenie hraničných kontrol, avšak toto opatrenie musí schváliť Európska komisia, a to maximálne na dva mesiace, ak ide o vážne ohrozenie verejného poriadku alebo bezpečnosti danej krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona