Aj pri štvrtom behu v Pamplone napichol býk rohami dvoch mužov

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 10:28 • 2 min
Aj pri štvrtom behu v Pamplone napichol býk rohami dvoch mužov

PAMPLONA - Býk nabral na rohy dvoch ľudí a niekoľkých ďalších vyhodil do vzduchu počas dnešného štvrtého behu s býkmi v rámci osláv sviatku sv. Fermína v severošpanielskej Pamplone.

slovakia

left justify in out

Hovorca španielskeho Červeného kríža José Aldaba povedal, že dvoch Španielov bodol býk rohami do nohy a ďalších štyroch ľudí odviezli do nemocníc v Pamplone s inými zraneniami, ktoré utrpeli dnes počas behu o 08.00 h. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.
      

Bodnutia rohami má dnes "na svedomí" osamotený býk, ktorý bežal uličkami mesta pred čriedou a vyvolával paniku medzi stovkami kričiacich bežcov. Trasa behu dlhá 850 metrov vedie z býčej ohrady do mestskej býčej arény.
      

Deväťdňové oslavy miestneho katolíckeho svätca Fermína z 3. storočia sú známe pouličnými zábavami a každý rok prilákajú tisíce zahraničných turistov. Mnohí z nich riskujú adrenalínový beh s býkmi, ktorý sa koná vždy ráno o 08.00 h miestneho času.
      

Sviatok zvečnil americký spisovateľ Ernest Hemingway v svetoznámom románe Slnko aj vychádza z roku 1926. Podobný priebeh mal beh s býkmi aj v predchádzajúci deň, v stredu, keď zviera nabralo rohami dvoch ľudí 100 metrov pred koncom behu - bodlo jedného bežca do hrudníka a druhého do nohy. Jedným z týchto dvoch ľudí bol 32-ročný Američan Bill Hillmann zo Chicaga, ktorý je spoluautorom knihy "Fiesta: How to Survive the Bulls of Pamplona" (Fiesta: Ako prežiť býky v Pamplone).

      

Hillmanna, dlhoročného účastníka slávností v Pamplone, bodol býk dvakrát do pravého stehna počas stredajšieho tretieho behu. Zranenia sú vážne, ale nie život ohrozujúce, uviedla vláda provincie Navarra vo vyhlásení.
      

"Zrazil sa s iným mužom, ktorý bežal opačným smerom. Bill spadol a vtedy ho býk nabral rohami do pravej nohy," uviedol tínedžer Michael Hemingway, pravnuk spisovateľa Ernesta Hemingwaya.
      

Michael, ktorý sa rozprával s agentúrou AP telefonicky, bol iba niekoľko krokov odtiaľ a všetko fotografoval. Na slávnosti chodieva už niekoľko rokov s otcom, Johnom Hemingwayom, spoluautorom spomínanej knihy a zároveň vnukom spisovateľa. 
      

Druhým vážne zraneným počas stredajšieho tretieho behu je 35-ročný Španiel z Valencie, ktorého meno nebolo zverejnené. Utrpel zranenie do hrude.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies