Aj pre toto Boh vymyslel plač

NETKY.SK • 3 Február 2021, 10:38 • 2 min
Aj pre toto Boh vymyslel plač

Kto by rád plakal?

slovakia

left justify in out

Nikto nemá v obľube ronenie slĺz, človek si, povedzme si úprimne, pripadá slabší. Namýšľa si, že zdržiavaním plaču sa súčasne nazbiera aj vnútorná sila a že prejaviť emóciu smútku je zbabelosť.


Je to znepokojujúce
Navyše je to akési znepokojujúce aj pre pozorovateľa, veď prirodzená reakcia verí okamžite plač utíšiť a prehlásiť toľko časom ošúchaných fráz, koľko to len bude možné.

 

img


Či už tomu ale niekto verí alebo nie, plakanie je občas nielen nevyhnutné, ale dokonca aj zdravé. Boh predsa nedáva nič len tak.

 

Prečítajte si tiež: Neobyčajný príbeh jednej obyčajnej ženy


Menej stresu
Keď telo plače, vylučuje sa z neho stres. Je to nanajvýš potrebné, jeho vysoká hladina má totiž na svedomí tak nespavosť, ako aj hromadenie sa tuku.

 

Netreba zabúdať, že kto priveľa stresuje, postupne si znižuje imunitný systém a slzy mu pomáhajú nastoliť akú-takú rovnováhu.

 

img


Vďaka plaču sa odstráni aj nejedna baktéria, prečistí sa aj to, o čom plačúci ani netušil, že je nečisté. Boh myslel skutočne na všetko-všetučko.


Zrak
Po celodennej námahe je celkom zrejmé, že oči pociťujú miernu až silnú únavu. Pod jej vplyvom sa vysušia a človek preukazuje pri pozeraní väčšiu záťaž.

 

Keď sa plače, dochádza k hydratácii, vďaka čomu je zrak opäť lepší a obnovenejší.


Nálada
Prieskum uskutočnený na univerzite v južnej Floride potvrdil, že plač zlepšuje náladu. Vysvetliť sa to dá tak, že pri plači sa necháva priebeh citu, a keď sa napätie uvoľní, jedinec si vydýchne úľavou.


Zdravie
Áno, ako sa spomenulo vyššie, plač výrazne napomáha v boji proti kadejakej telesnej nečistote. Pre zdravie však existuje aj iná, nesporne veľká výhoda, ktorá zabráni hľadieť na slzy len negatívne.

 

img


Plač, ktorému sa vraví emocionálny, je natoľko užitočný, že znižuje krvný tlak a je aj nedobrým spoločníkom pre cukrovku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slová tohto nevidiaceho muža jej vyrazili dych!


Nič netrvá večne
Pravdaže, nič nie je dobré preháňať, a preto by sa nemalo mrhať zbytočne ani jedinou slzou. Kto však plače a nie je nadšený a neovplyvnia ho ani získané informácie, potom snáď pomôže pripomienka napísaná v Biblii.

 

Boh sľúbil, že nič nebude trvať večne, a ak sa líha s plačom, ráno sa bude vstávať so smiechom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona