Aj počas veľkonočných sviatkov nie je núdza o kuriózne poistné udalosti

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 15:23 • 2 min
Aj počas veľkonočných sviatkov nie je núdza o kuriózne poistné udalosti

BRATISLAVA - K veľkonočným sviatkom tradične patrí šibačka či cestovanie za rodinou. Ani počas tohto sviatočného obdobia nie je núdza o rôzne, často kuriózne poistné udalosti.

slovakia

left justify in out

Štatistiky poisťovne Generali ukazujú, že za posledné tri roky sa za bežný pondelok stane priemerne 318 poistných udalostí. Počas veľkonočných pondelkov to bolo iba 287 poistných udalostí, teda presne o 10 % menej ako v ostatné pondelky v roku.

 

A to je v tomto čísle započítaný ešte Veľkonočný pondelok roku 2013, kedy sa Slovenskom prehnala víchrica, ktorá narobila značné škody. Klienti vtedy nahlásili viac ako 600 poistných udalostí.

 

Poisťovňa eviduje aj viacero kurióznych udalostí. Napríklad službukonajúci lekár si chcel v nemocnici spestriť sviatočný deň, ktorý trávil s ďalšími kolegami a kolegyňami. A to tak, že kolegyne pooblieva vodou. Jedna zo sanitárok, ktorá sa snažila ujsť, sa však pošmykla tak nešťastne, že si zlomila stehennú kosť. Liečba si vyžiadala približne pol roka.

 

Dcéra klienta si po odchode šibačov vysúšala mokré vlasy fénom. V tom však prišli ďalší šibači, fén zabudla vypnúť a položila ho na okraj umývadla. Keď ju šibači začali opäť polievať, zasiahli vodou aj fén – ten vybuchol a plameň podpálil záclonu.

 

Ďalším z prípadov bola autonehoda. Otec, ktorý vozil syna po rodine šibať, pričom ten mal fľašku s vodou na polievanie. Cestou v aute sa chlapec s fľaškou hral, otec ho napomínal, pričom sa na neho pozrel a syn mu v tom okamihu nastriekal vodu do tváre. Otec sa zľakol, strhol volant a nabúral do stĺpa. Poškodil pri tom predný nárazník na aute.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies