Aj po mesiaci ostávajú Portoričania na ulici, z USA nedorazila sľúbená pomoc

NETKY.SK • 29 November 2017, 11:41 • 2 min
Aj po mesiaci ostávajú Portoričania na ulici, z USA nedorazila sľúbená pomoc

WASHINGTON - Obyvatelia Portorika aj niekoľko mesiacov po hurikáne Maria stále potrebujú nepremokavé plachty a podobný tmeliaci materiál na opravu prasklín na svojich domoch, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká vláda uzavrela zmluvy na dodanie materiálu na opravu poškodených domov s doteraz neotestovanou floridskou spoločnosťou Bronze Star LLC v hodnote vyše 30 miliónov dolárov. Žiadne z týchto prostriedkov však na ostrov nedorazili. Približne po mesiaci preto Spojené štáty zmluvu vypovedali.

 

Tisícky Portoričanov ostávajú teda stále bez domova a mnohí sa sťažujú, že federálnej vláde inštalácia nepremokavých plachiet trvá pridlho. Portoriko - politicky tzv. nezačlenené územie USA - zasiahol hurikán Maria koncom septembra tohto roka. Išlo o najsilnejší hurikán, aký na tomto ostrove zaznamenali za uplynulých 80 rokov. V poslednom období tento ostrov zasiahli aj silné lejaky, ktoré spôsobili rozsiahle povodne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies