Aj neurochirurg Carson sa uchádza o prezidentskú nomináciu republikánov

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 18:40 • 2 min
Aj neurochirurg Carson sa uchádza o prezidentskú nomináciu republikánov

WASHINGTON - Prominentný afroamerický neurochirug Ben Carson dnes v Detroite oznámil, že sa uchádza o republikánsku nomináciu na post prezidenta USA v budúcoročných voľbách.

slovakia

left justify in out

"Som Ben Carson a som kandidátom na prezidenta USA," uviedol na akcii v rodnom Detroite, na ktorej vystupoval gospelový zbor a kde Carson pripomenul, že vyrastal v chudobe ako dieťa osamelej matky.
     

Carsonove šance na nomináciu sú malé, je však miláčikom sociálne konzervatívneho krídla strany, v ktorej sa zviditeľnil kritizovaním prezidenta Baracka Obamu a jeho reformy zdravotnej starostlivosti na národných modlitebných raňajkách v roku 2013.
     

Svoj záujem o prezidentskú nomináciu republikánov dnes deklarovala aj bývalá riaditeľka spoločnosti Hewlett-Packard (HP) Carly Fiorinová a pred ňou tak učinili senátori Ted Cruz, Marco Rubio a Rand Paul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies