Aj napriek kritike zo strany hráčok tréner Svoboda zostáva pri reprezentáčnom tíme žien

NETKY.SK • 3 August 2017, 09:45 • 2 min
Aj napriek kritike zo strany hráčok tréner Svoboda zostáva pri reprezentáčnom tíme žien

BRATISLAVA - Tréner basketbalistiek Slovenska Marian Svoboda zostáva vo svojej funkcii. Výkonný výbor SBA na svojom zasadnutí odsúhlasil jeho ďalšie pôsobenie pri reprezentačnom tíme.

slovakia

left justify in out

"Komisia vrcholového basketbalu pod vedením ústredného trénera Františka Róna skonštatovala, že reprezentácia žien na ME bola úspešná. Súčasne navrhla, aby Marian Svoboda pokračoval vo funkcii v súlade so zmluvou, ktorú podpísal v apríli a je platná od začiatku mája. Výkonný výbor tento návrh schválil, čo znamená, že Svoboda ostal aj naďalej trénerom ženskej reprezentácie," uviedol generálny sekretár SBA Ľubomír Ryšavý. Svoboda tak povedie basketbalistky Slovenska v kvalifikácii ME 2019, ktorá sa začne 11. novembra 2017.

Rozhodnutie dať naďalej dôveru Svobodovi ukončilo obdobie špekulácií o možnej zmene pri reprezentačnom kormidle po tom, ako kapitánka Zuzana Žirková a niektoré ďalšie hráčky sa kriticky vyjadrili k práci českého trénera.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies