Aj Mitroglou v záverečnej nominácii Grécka do Brazílie

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 13:49 • 2 min
Aj Mitroglou v záverečnej nominácii Grécka do Brazílie

ATÉNY - Portugalský tréner gréckej reprezentácie Fernando Santos vyradil zo širšej nominácie na majstrovstvá sveta poltucet futbalistov a v jeho tíme už figuruje predpísaných 23 hráčov.

slovakia

left justify in out

Kapitánom Grékov na svetovom šampionáte v Brazílii bude skúsený Giorgos Karagunis. So 132 zápasmi rekordér v počte štartov za národný tím Karagunis síce nastúpil v drese svojho klubového zamestnávateľa Fulhamu (zostúpil z najvyššej anglickej súťaže) iba 14-krát v tejto sezóne, pre Grécko je však stále cenným hráčom. Santos ho nominoval na svetový šampionát a verí, že do začiatku MS sa dostane do potrebnej formy. "Mrzí ma, že v tíme nefigurujú niektorí hráči, ktorí nám pomohli v kvalifikácii, napríklad Sotiris Ninis či Dimitris Siovas. Museli sme však zvoliť najbezpečnejšiu cestu," povedal tréner Fernando Santos a dodal: "Mal som niekoľko otáznikov v zostave. Jedným z nich bol aj Mitroglou. Napokon som sa rozhodol nominovať ho na šampionát."

 

Grécko sa na majstrovstvlách sveta v Brazílii predstaví v základnej C-skupine spolu s Kolumbiou, Pobrežím Slonoviny a Japonskom. 

 

Nominácia Grécka na futbalové MS 2014: 
Brankári: Panajotis Glykos (PAOK Solún), Stefanos Kapino (Panathinaikos Atény), Orestis Karnezis (Granada/Šp.) 
Obrancovia: José Holebas, Giannis Maniatis, Kostas Manolas (všetci Olympiakos Pireus), Vangelis Moras (Hellas Verona/Tal.), Sokratis Papastathopulos (Borussia Dortmund/Nem.), Vasilis Torosidis (AS Rím/Tal.), Giorgos Tzavellas (PAOK Solún), Lukas Vyntra (Levante/Šp.) 


Stredopoliari: Lazaros Christodulopulos (Bologna/Tal.), Giannis Fetfatzidis (FC Janov/Tal.), Giorgos Karagunis (Fulham/Angl.), Kostas Katsouranis (PAOK Solún), Panajotis Kone (Bologna/Tal.), Andreas Samaris (Olympiakos Pireus), Panajotis Tachtsidis (FC Turín/Tal.), Alexandros Tziolis (Kayserispor/Tur.) 
Útočníci: Theofanis Gekas (Konyaspor/Tur.), Kostas Mitroglou (Fulham/Angl.), Dimitris Salpingidis (PAOK Solún), Giorgos Samaras (Celtic Glasgow/Škót.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies