Aj Medvedeva pobúril neuznaný gól Ťutina

NETKY.SK • 16 Február 2014, 12:14 • 2 min
Aj Medvedeva pobúril neuznaný gól Ťutina

SOČI - Podľa stanoviska Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) nemohli arbitri gól Ťutina uznať, keďže pred tým, ako sa puk dostal do bránky, bola konštrukcia posunutá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sobotňajšia prehra ruskej hokejovej reprezentácie na XXII. zimných olympijských hrách v Soči s výberom USA 2:3 po samostatných nájazdoch vyvolala v celej organizátorskej krajine veľkú polemiku. Za nerozhodného stavu 2:2 totiž rozhodcovia neuznali gól Fiodorovi Ťutinovi. Americký hlavný arbiter Brad Meier po jeho presnom zásahu zamieril do boxu časomeračov a po konzultácii s videorozhodcom gól neuznal. Namiesto 3:2 bolo stále 2:2 a tento stav sa nezmenil ani v predĺžení. Hokejisti USA získali bod navyše za exhibíciu T. J. Oshieho v samostatných nájazdoch.


"Nechápem, prečo Ťutinovi neuznali gól. Ak bola zdvihnutá bránka, prečo rozhodcovia nepotrestali vinníka, ktorým bol brankár súpera. A o tom, že puk bol v sieti, nikto nepolemizuje," povedal prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev. 

 

Podľa stanoviska Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) nemohli arbitri gól Ťutina uznať, keďže pred tým, ako sa puk ocitol v bránke, bola konštrukcia posunutá. Rozhodcovský supervízor IIHF Konstantin Komisarov potvrdil, že arbitri Meier a Švéd Markus Vinnerborg postupovali v súlade s pravidlami. "Bohužiaľ, nie je možné zmeniť verdikt videorozhodcu. Máme však zástupcov v rozhodcovskej komisii a športovo-disciplinárnej komisii. Myslím si, že celá záležitosť musí byť dôkladne preskúmaná. Ja som nevidel, že bola bránka zdvihnutá. Ak neurobili chybu rozhodcovia, kto potom? Nevidel som oficiálne stanovisko od komisie rozhodcov, no čakajú ho všetci fanúšikovia. Náš tím hral dobre a Daciuk dal dva krásne góly. Nie je dobré, ak o výsledkoch nerozhodujú hráči, ale arbitri," dodal Medvedev. 

 

Aj ruského prezidenta Vladimira Putina prekvapil neuznaný gól. "Zborná" nenadviazala na tlak, ktorý mala pred zásahom Ťutina pod hornú žŕdku. "Neviem, čo sa stalo, ale rozhodne to bol gól. Bránky sa nikto nedotkol, tú posunul ich brankár. Rozhodcovia to mali vidieť a dať mu aspoň dve trestné minúty," hneval sa ruský útočník Alexander Ovečkin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies