Aj ľudia bez domova môžu ísť voliť

NETKY.SK • 3 November 2017, 09:46 • 2 min
Aj ľudia bez domova môžu ísť voliť

BRATISLAVA - O význame nadchádzajúcich volieb do orgánov samosprávnych krajov i zmysle uplatniť svoje občianske právo diskutovali vo štvrtok (2.11.) i na pôde najväčšej nocľahárne pre ľudí bez domova v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Cieľom stretnutia bolo priblížiť ľuďom bez domova dôležitosť volieb, participácie na správe vecí verejných a dosahu lokálnej politiky na kvalitu ich života," spresnila iniciátorka diskusie, komunitná organizátorka Ivana Nováková.

 

"Snažila som sa im vysvetliť a názorne ukázať je, že politici môžu mať veľmi pozitívny, no i negatívny vplyv na ich život. Nediskutovali sme priamo o jednotlivých kandidátoch, ale o kompetenciách vyššieho územného celku (VÚC) a o tom, čo to VÚC vlastne je," uviedla o stretnutí v priestoroch nízkoprahového zariadenia sv. Vincenta de Paul.

 

Súčasťou stretnutia boli i organizačné vysvetlenia pre tých, ktorí sa rozhodnú ísť voliť. "Pripravili sme pre ľudí bez domova zoznam volebných miestností v jednotlivých mestských častiach a krok po kroku sme si prešli, ako prebiehajú voľby," informovala Nováková.

 

V Bratislave je podľa sčítania ľudí bez domova minimálne 2064 ľudí žijúcich na ulici, no podľa odhadu neziskových organizácií je ich ešte viac, a to štyri až päť tisíc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies