Aj Lionel Messi môže byť v niečom najhorší

NETKY.SK • 21 September 2015, 16:31 • 2 min
Aj Lionel Messi môže byť v niečom najhorší

BARCELONA – Útočník Barcelony Lionel Messi v nedeľnom zápase proti Levante opäť nepremenil penaltu a zdá sa, že nakoniec to predsa len bude človek ako každý z nás.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný argentínsky futbalista však napriek tomu v zápase skóroval dvakrát, keď v 61.minúte premenil penaltu a v samom závere zápasu spečatil skóre na 4-1.

Zdá sa, že práve penalty sú pre Messiho nočnou morou. Podľa štatistík Opta kopal Argentínčan v ligových zápasoch už 61 pokutových kopov, ale až 13 z nich nedokázal premeniť. Keď k tomu pridáme ďalšie tri nepremenené penalty z Ligy majstrov, kde ich kopal celkove 11, tak máme 16 neúspešných pokusov zo 72 pokutových kopov v drese Barcelony. Možno sa vám to na prvý pohľad nezdá až tak veľa, ale je to viac než 22 percent zlyhaní, čo znamená asi štvrtinu zo všetkých penált.

 


Messi nepremenil až štyri penalty z posledných 10 pokusov, čo je absolútne hrozivé číslo. Len pre porovnanie, žiadny hráč La Ligy nemá horšiu bilanciu ako on a to dokonca ani za posledné desaťročie!

Keďže Messi je najviac porovnávaný práve s Cristianom Ronaldom z Realu Madrid, tak Portugalčan nepremenil asi 10 percent zo všetkých pokutových kopov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies