Aj kvôli nemu sa menili pravidlá boxu, zomrel legendárny Kubánec Sugar Ramos

NETKY.SK • 8 September 2017, 09:31 • 2 min
Aj kvôli nemu sa menili pravidlá boxu, zomrel legendárny Kubánec Sugar Ramos

Mexico City - Vo veku 75 rokov zomrel bývalý kubánsky boxer a svetový šampión v perovej váhe Sugar Ramos, ktorého kariéru poznačili dve úmrtia jeho súperov v ringu po vzájomných zápasoch. Podľa informácie organizácie World Boxing Council (WBC) zomrel Ramos ešte v nedeľu v Mexico City na rakovinu.

slovakia

left justify in out

Ramos sa stal známym po zápase o titul majstra sveta v perovej kategórii v roku 1963 na Dodger Stadium s Davey Mooreom. V prvých kolách mal navrch Moore, potom ho ale Ramos v desiatom kole zdolal. Moore síce opustil ring na vlastných nohách, ale v šatni stratil vedomie, upadol do kómy a o dva dni zomrel.

 

Následne sa rozpútala silná verejná debata o bezpečnosti v boxe. Kalifornský guvernér Edmund Brown volal po zákaze tohto športu, muzikant Bob Dylan neskôr zložil o tragickom súboji pesničku.

 

Ramos, ktorého civilné meno bolo Ultiminio Ramos vybojoval v roku 1958 ešte na Kube ďalší súboj, po ktorom zomrel jeho súper Jose Blanco. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona