Aj kontrolná vzorka Jeptoovej pozitívna, hlásia Keňania

NETKY.SK • 20 December 2014, 11:31 • 2 min
Aj kontrolná vzorka Jeptoovej pozitívna, hlásia Keňania

NAIROBI - Predstavitelia kenskej atletiky v piatok potvrdili, že maratónska bežkyňa Rita Jeptoová mala pozitívny antidopingový test aj podľa analýzy kontrolnej B-vzorky.

slovakia

left justify in out

Už začiatkom novembra David Okeyo a Jackson Tuwei, ktorí pôsobia vo funkciách viceprezidentov, oznámili, že A-vzorka vytrvalkyne z mimosúťažného odberu 25. septembra ukázala užitie zakázanej látky erytropoetín (EPO). Rita Jeptoová je trojnásobnou víťazkou Bostonského maratónu a dvakrát, najnovšie 12. októbra, triumfovala v rovnakej disciplíne v Chicagu. 

 

Testy B-vzorky vykonala Svetová antidopingová agentúra (WADA) tento týždeň v Lausanne. Riadiaci orgán atletiky v Keni (Athletics Kenya) v stanovisku uviedol, že Jeptoovej prípadom sa bude zaoberať začiatkom januára. WADA v októbri oznámila, že v spolupráci s AK vytvorí v africkej krajine národnú antidopingovú agentúru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona