Aj Hamšík sa zapojil do Ice Bucket Challenge, vyzval Jendrišeka

NETKY.SK • 23 August 2014, 14:57 • 2 min
Aj Hamšík sa zapojil do Ice Bucket Challenge, vyzval Jendrišeka

NEAPOL - Už aj slovenský futbalista Marek Hamšík sa zapojil do v súčasnosti najpopulárnejšej výzvy sociálnych sietí "Ice Bucket Challenge", teda obliatie sa vedrom plným vody a ľadu v charitatívnej akcii na pomoc ľuďom trpiacim amyotrofickou laterálnou sklerózou.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar SSC Neapol reagoval na výzvu Stefana Simonanciho a spoluhráča Joseho Callejona a po absolvovaní "oblievačky" vyzval v pokračovaní tejto myšlienky Martina Vaculíka a spoluhráčov zo slovenskej futbalovej reprezentácie Adama Nemca a Erika Jendrišeka.
      

Informovala o tom oficiálna internetová stránka Hamšíka https://www.marek-hamsik.sk/, na ktorej je zverejnené aj video s dôkazom celej procedúry.
      

Autorom originálnej myšlienky a šíriacej sa výzvy je bývalý kapitán univerzitného bejzbalového tímu Boston College Pete Frates, ktorému lekári v 27 rokoch diagnostikovali ALS. Je to progresívne ochorenie, ktoré spôsobuje postupné odumieranie buniek centrálnej nervovej sústavy riadiacej pohyb svalov v tele človeka. S prvou výzvou začal 29. júla, tá sa následne prostredníctvom videí na sociálnych sieťach rozšírila do celého sveta. Zo Slovákov sa do nej zapojil napríklad aj hokejista Marián Gáborík či tenistka Dominika Cibulková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona