Aj Estónsko chce zastaviť výstavbu Nord Stream 2

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 12:01 • 2 min
Aj Estónsko chce zastaviť výstavbu Nord Stream 2

TALIN - Estónsky minister zahraničných vecí, Sven Mikser, požiadal o zastavenie výstavby plynovodu Nord Stream-2. Uviedol to v rozhovore pre noviny Die Welt.

slovakia

left justify in out

Podľa estónskeho politika Nord Stream - 2 nie je hospodárskym, ale politickým projektom. "Je to páka, s pomocou ktorej chce Rusko zasahovať do európskej politiky," povedal. "Zastavenie tohto projektu je v záujme Európy."

 

USA, pod hrozbou sankcii, požadujú od európskych krajín, aby sa odmietli podieľať na výstavbe plynovodu. Ako však uviedol novinár Daniel Wetzel pre Die Welt, ani sankcie nepomôžu Donaldovi Trumpovi zabrániť realizácii projektu.

 

Už skôr dánsky premiér, Lars Lecke Rasmussen povedal, že Dánsko by mohlo z právneho hľadiska zastaviť výstavbu. Na čo však reagovala ruská štátna duma s návrhom obísť Dánsko pri výstavbe Nord Stream - 2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona