Aj elektromobily zanechávajú emisnú stopu, stále je to lepšia alternatíva

NETKY.SK • 16 Október 2015, 17:00 • 2 min
Aj elektromobily zanechávajú emisnú stopu, stále je to lepšia alternatíva

BRATISLAVA - Emisný škandál Volkswagenu by podľa odborníkov mohol urýchliť prechod na alternatívne palivá a využívanie elektromobilov. Tie sú považované za ekologické a šetrné k životnému prostrediu, tiež však majú malú chybičku.

slovakia

left justify in out

Elektromobily údajne nevypúšťajú žiadne emisie, avšak to nie je úplne tak. Server Hibrid.cz poukazuje na to, že elektrinu treba vyrábať v nejakých elektrárňach, ktorými môžu byť i tie uhoľné, čo sú jedny z najškodlivejších k prírodnému prostrediu. Väčšina elektriny ale pochádza z jadrových elektrární, čo je opäť bez emisií. Zistiť pomer škodlivín potrebný k prevádzke elektromobilu je preto ťažké.

 

Odborníci sa zhodujú na tom, že rozhodujúcim faktorom pre efektivitu a čistotu prevádzky je druh elektrárne, spôsob výroby elektriny a denná doba nabíjania. Používanie elektromobilov stále považujú za lepšiu alternatívu voči spaľovacím motorom. Ukážkovým príkladom je Nórsko, kde väčšinu elektriny vyrábajú vodné elektrárne a elektromobily tak v daných končinách majú nulové emisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies