AJ Dortmund odmietol ponuku Barcelony, hviezda Borussie však neprišla na tréning

NETKY.SK • 11 August 2017, 11:21 • 2 min
AJ Dortmund odmietol ponuku Barcelony, hviezda Borussie však neprišla na tréning

DORTMUND - Španielskemu futbalovému klubu FC Barcelona sa zatiaľ nedarí nahradiť Brazílčana Neymara, ktorý minulý týždeň prestúpil za 222 miliónov eur do Paríža St. Germain.

slovakia

left justify in out

Katalánci najskôr neuspeli v snahe získať Philippa Coutinha z FC Liverpool a zdá sa, že nepochodia ani v prípade Ousmaneho Dembélého z Borussie Dortmund. Zástupcov vestfálskeho klubu totiž neuspokojila ponuka zo strany Barcelony.

 

"Borussia viedla rozhovory s FC Barcelona ohľadne Dembélého prestupu. Počas stretnutia druhá strana predložila ponuku, no tá nezodpovedá mimoriadnym schopnostiam hráča alebo jeho hodnoty pre náš klub, a ani nezohľadňuje súčasnú situáciu na európskom prestupovom trhu. Preto sme túto ponuku zamietli. Barcelona neprišla so žiadnym ďalším návrhom, a tak sa prestup hráča nekoná. Celý transfer je v tejto chvíli nepravdepodobný," uvádza sa v stanovisku BVB.

Obchodný riaditeľ "žlto-čiernych" Hans-Joachim Watzke pred niekoľkými dňami vyhlásil, že odstupné 100 miliónov eur nie je dostatočné a Nemci sú ochotní baviť sa o transfere pri sume minimálne 135 miliónov. Dembélé sa vraj v ostatných hodinách rozhodol trucovať a vo štvrtok dokonca svojvoľne neprišiel na tréning. "Nevieme prečo, ale Ousmane Dembélé nebol na tréningu. Nepodarilo sa nám s ním spojiť. Neskôr mi povedal, že sa s kamarátmi vybral do Paríža," nahnevane skonštatoval tréner Borussie Peter Bosz.

Dvadsaťročný Dembélé prišiel do Dortmundu minulý rok zo Stade Rennes za 15 miliónov eur. Hneď vo svojej premiérovej sezóne v Nemecku nastúpil v 50 zápasoch a strelil 10 gólov. Športový riaditeľ Michael Zorc oznámil, že podobné správanie nebude tolerovať a v klube napokon Dembélého suspendovali.

 

"Takéto zlé správanie musí byť potrestané. Okrem toho, po konzultácii s naším trénerom sme mu do konca tohto týždňa zakázali trénovať a nepredstaví sa ani v pohárovom zápase proti tímu Rielasingen-Arlen," vyhlásil podľa webu soccerway.com niekdajší príkladný kapitán Borussie Dortmund.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies