Aj Česi chcú hokejový šampionát, myslia pri tom aj na slovenských fanúšikov

NETKY.SK • 22 August 2017, 12:39 • 2 min
Aj Česi chcú hokejový šampionát, myslia pri tom aj na slovenských fanúšikov

PRAHA - Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji by sa v Česku mohli konať v máji 2013. Prípravu kandidatúry pre hokej.cz potvrdil generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) Martin Urban.

slovakia

left justify in out

"Šampionát v roku 2015 bol úspešný po všetkých stránkach a mal rekordný počet divákov. Naším cieľom je teda zorganizovať turnaj opäť a čo najskôr," povedal. Najbližšie prichádza do úvahy rok 2023, do jari 2022 sú už šampionáty rozdané. Najbližšie sa svetová hokejová elita stretne v Dánsku, o rok neskôr na Slovensku, nasledovať budú Švajčiarsko, v roku 2021 Lotyšsko s Bieloruskom a po nich Fínsko.

Dejisko MS v roku 2023 pridelia v máji 2019 v Bratislave. "Budeme kandidovať. Už sme to vyhlásili. Veríme, že budeme samostatný kandidát a hladko prejdeme hlasovaním," pokračoval Urban. "Máme výhodu, že predchádzajúci šampionát v Česku bol veľmi úspešný a všetci sa k nám tešia. Kto k nám pred dvoma rokmi pricestoval, bol spokojný. Hráči aj zahraniční fanúšikovia,"doplnil. Palec hore dala za organizáciu MS 2015 aj Medzinárodná hokejová federácia (IIHF). "Dostali sme veľmi potešujúcu informáciu, zo strany IIHF však šlo len o bonmot, že MS by sa mali konať v Česku každý rok," poznamenal s úsmevom Urban.

Ak Česi v boji o MS 2023 uspejú, hlavným dejiskom šampionátu bude opäť Praha. Dôležitú úlohu totiž hrá veľká hala. "Až 80 percent príjmov MS ide zo vstupného," prezradil Urban. Druhé mesto ešte nie je známe, no Česi myslia aj na Slovákov. "Nielen z ekonomického pohľadu je potrebné, aby druhé dejisko bolo čo najbližšie k slovenským hraniciam. Prišlo by tak mnoho slovenských priaznivcov a obe skupiny by mali svoje domáce družstvo," objasnil Urban. Česko organizovalo MS v rokoch 2004 a 2015, v oboch prípadoch sa spolu s Prahou konal šampionát v Ostrave.

Prehľad dejísk hokejových MS v nasledujúcich rokoch:


2018 Dánsko (Kodaň a Herning)
2019 Slovensko (Bratislava a Košice)
2020 Švajčiarsko (Zürich a Lausanne)
2021 Bielorusko (Minsk) a Lotyšsko (Riga)
2022 Fínsko (Helsinki a Tampere)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona