Aj americký veľvyslanec vyjadril ľútosť nad smrťou vojaka SR

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 17:46 • 2 min
Aj americký veľvyslanec vyjadril ľútosť nad smrťou vojaka SR

BRATISLAVA - Americký veľvyslanec Theodor Sedgwick s hlbokou ľútosťou prijal správu o dnešnom úmrtí slovenského vojaka v operácii ISAF v Afganistane a o zranení ďalších šiestich slovenských vojakov v dôsledku dnešného teroristického útoku na základni v Kandaháre. Píše sa o tom v tlačovej správe z ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

slovakia

left justify in out

Sedgwick súčasne vysoko ocenil pôsobenie slovenských ozbrojených síl v Afganistane. Ocenil tiež odhodlanie Slovenska angažovať sa v pomoci tejto krajine naďalej. Štátny tajomník rezortu diplomacie Peter Burian útok odsúdil. Do Afganistanu šli slovenskí vojaci, aby mu pomohli na ceste k stabilizácii a normalizácii, píše sa v tlačovej správe. "Dnešný útok potvrdzuje, že boj proti terorizmu musí zostať na popredných miestach agendy medzinárodného spoločenstva, pretože ide o hrozbu, proti ktorej nie je nikto úplne imúnny," vyhlásil rezort diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona