Airbus vlani odovzdal klientom viac lietadiel ako v roku 2014

NETKY.SK • 2 Január 2016, 13:55 • 2 min
Airbus vlani odovzdal klientom viac lietadiel ako v roku 2014

TOULOUSE - Európsky výrobca lietadiel Airbus prekonal svoj cieľ a dodal klientov v decembri aj za celý minulý rok viac lietadiel, ako mal v pláne. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje blízke koncernu.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto zdrojov Airbus za celý rok 2015 odovzdal zákazníkom 635 strojov, zatiaľ čo roku 2014 im dodal 629 lietadiel. V decembri pritom európsky koncern odovzdal klientom až 79 lietadiel, takmer dvojnásobok priemerného mesačného počtu.

 

Hovorca Airbusu Stefan Schaffrath odmietol potvrdiť tieto čísla. Vyhlásil len, že koncern zverejní údaje za minulý rok na tlačovej konferencii 12. januára.

 

Čo sa týka nových objednávok, Airbus evidoval na konci novembra 2015 celkovo 1007 takzvaných čistých objednávok. Na ilustráciu, konkurenčný americký výrobca Boeing podľa údajov, ktoré zverejnil 22. decembra na svojej webovej stránke, získal v rovnakom období 743 čistých objednávok.

 

Boeing za 11 mesiacov do konca novembra odovzdal klientom 709 lietadiel, teda viac ako Airbus.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies