Airbus varoval pred novými chybnými informáciami snímačov rýchlosti

NETKY.SK • 22 December 2010, 08:42 • 2 min
Airbus varoval pred novými chybnými informáciami snímačov rýchlosti

Airbus varoval pred novými chybnými informáciami snímačov rýchlosti

slovakia

left justify in out

img

Európsky výrobca lietadiel Airbus vydal varovanie v súvislosti s chybnými údajmi snímačov rýchlosti, takzvaných Pitotových trubíc. Práve možná porucha snímačov rýchlosti je považovaná za jednu z príčin havárie letu AF 447 spoločnosti Air France začiatkom júna 2009. Airbus 330 na linke z Rio de Janeira do Paríža sa v búrke zrútil do Atlantického oceána. Medzi 228 ľuďmi na palube boli aj traja Slováci.
      Airbus už varoval pilotov lietadiel modelov A330, A340-200 a A340-300, že na týchto strojoch sa objavili poruchy snímačov rýchlosti. Hovorca Airbusu Justin Dubon dnes informoval, že spoločnosť vyslala informácie pre pilotov, aby neuvádzali do činnosti autopiloty hneď po prvých informáciách vysielaných Pitotovými trubicami, ale až po tom, ako si ich opätovne preveria.
      Výrobca zistil, že v niektorých prípadoch snímače poskytujú nesprávne informácie, ktoré pilotov môžu viesť k presvedčeniu, že nadobudli už dostatočnú rýchlosť a predčasne uvedú autopilota do činnosti.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies