Airbus rokuje o predaji 100 alebo viac lietadiel Číne

NETKY.SK • 6 Január 2018, 12:33 • 2 min
Airbus rokuje o predaji 100 alebo viac lietadiel Číne

PARÍŽ - Európsky výrobca lietadiel Airbus rokuje o predaji 100 alebo viac lietadiel Číne pred návštevou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v Pekingu na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Macron plánuje turné v najväčšej ázijskej ekonomike v dňoch 8. až 10. januára a sprevádzať ho bude 50 členov vedenia veľkých podnikov, vrátane predstaviteľov Airbusu.

 

Hodnota objednávky na približne 100 lietadiel by podľa odhadov mala prekročiť 10 miliárd USD (8,30 miliardy eur), ale mohla byť ešte vyššia, v závislosti od typu a vybavenia strojov.

 

Celkový počet lietadiel ešte nie je dohodnutý. Tradične sa upresňuje v priebehu obchodných rokovaní, často až v poslednej chvíli a neraz sa takáto dohoda uzatvára počas významných návštev.

 

Čínska agentúra China Aviation Supplies Holding Company na žiadosť o komentár neodpovedala. Hovorkyňa Airbusu v Číne v tejto súvislosti uviedla, že koncern nikdy nekomentuje prebiehajúce diskusie so zákazníkmi.

 

V novembri sa americký rival Boeing dohodol na predaji 300 lietadiel v hodnote 37 miliárd dolárov v katalógových cenách Číne počas štátnej návštevy prezidenta Donalda Trumpa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies