Airbus predá divíziu elektroniky pre sektor obrany investičnej spoločnosti KKR

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 13:50 • 2 min
Airbus predá divíziu elektroniky pre sektor obrany investičnej spoločnosti KKR

TOULOUSE - Európsky výrobca leteckej techniky Airbus Group predá svoju divíziu elektroniky pre sektor obrany americkej investičnej spoločnosti KKR.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu bola stanovená na 1,1 miliardy eur. Informovali o tom servery BBC a ibTimes.

 

Predaj divízie, ktorá vyrába vojenské senzory, elektroniku a avionické systémy, je súčasťou procesu reštrukturalizácie firmy oznámenej v septembri minulého roka. V rámci nej sa Airbus snaží zredukovať aktíva v oblasti obrany. Viaceré európske štáty totiž svoje výdavky v tomto sektore znižujú.

 

Európska spoločnosť by sa v divízii obrany chcela do budúcnosti zamerať najmä na bojové lietadlá, rakety, satelity a odpaľovacie zariadenia. Celkovo sa Airbus plánuje v rámci reštrukturalizácie zbaviť aktív s ročnými príjmami za zhruba 2 miliardy eur.

 

Podľa Bernharda Gerwerta z Airbusu by sa kontrakt s KKR mohol dokončiť v 1. kvartáli budúceho roka. Spoločnosť zároveň nevylučuje, že si v divízii elektroniky, ktorá zamestnáva vo svete okolo 4000 ľudí a jej ročné tržby dosahujú zhruba 1 miliardu eur, ponechá menšinový podiel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies