Airbus má ťažkosti s odovzdaním modernizovaného A320 zákazníkovi

NETKY.SK • 21 December 2015, 14:15 • 2 min
Airbus má ťažkosti s odovzdaním modernizovaného A320 zákazníkovi

TOULOUSE/HAMBURG/FRANKFURT NAD MOHANOM - Koncernu Airbus hrozí, že prvý modernizovaný stroj A320neo odovzdá zákazníkovi len ťažko včas.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom DPA. Hovorca koncernu dnes uviedol, že by sa to malo do konca roka predsa len podariť. Termín odovzdávky však nie je zatiaľ určený.

Pôvodne mala A320neo dostať ako prvá letecká spoločnosť Qatar Airways. Pred dvoma týždňami sa rozhodla odmietnuť ho. Vedenie spoločnosti krok odôvodnilo problémami s chladením nových motorov od amerického dodávateľa Pratt & Whitney.

 

Hovorca Airbusu nechcel povedať nič o problémoch s oneskoreným odovzdaním prvého A320neo. Po Qatar Airways by ho mala prevziať nemecká Lufthansa. Jej hovorkyňa fakt potvrdila.

 

Indická spoločnosť IndiGo objednala týchto lietadiel 430. Podľa cenového katalógu by mala za ne zaplatiť 38,6 miliardy eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona