Airbus dosiahol cieľ: Získal prvú veľkú objednávku v Japonsku

NETKY.SK • 7 Október 2013, 10:28 • 2 min
Airbus dosiahol cieľ: Získal prvú veľkú objednávku v Japonsku

TOKIO - Airbus dosiahol v Japonsku veľký úspech. DPA informuje, že letecká spoločnosť Japan Airlines si u najväčšieho európskeho výrobcu dopravných lietadiel objednala 31 jeho strojov na dlhé trate A350.

slovakia

left justify in out

Dnes o tom informoval v Tokiu šéf Airbusu Fabrice Brégier. Aerolínie súčasne prejavili záujem o ďalších 25 strojov rovnakého modelu. Podľa katalógovej ceny hodnota dohodnutého kontraktu je 7 miliárd eur. Japonci by mali dostať prvé lietadlá v roku 2019.

Brégier povedal, že "dosiahnuť prielom na tomto trhu bol naším najdôležitejším cieľom". Japan Airlines i ich domáci konkurent All Nippon Airways (ANA) boli stálymi veľkými zákazníkmi amerického Boeingu. Lietadlá s dlhým doletom kupovali výhradne len uňho. Obe spoločnosti však mali v posledných mesiacoch s dreamlinermi Boeingu technické problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies