Airbus dodá nový model lietadla až v budúcom roku

NETKY.SK • 31 December 2015, 11:10 • 2 min
Airbus dodá nový model lietadla až v budúcom roku

PARÍŽ/BERLÍN - Európsky výrobca lietadiel, spoločnosť Airbus, nesplní svoj cieľ a nový model lietadla A320neo nedodá do konca tohto roku.

slovakia

left justify in out

Dodávky sa tak posúvajú na začiatok budúceho roka. Tento model by mal byť podľa očakávaní motorom ziskov spoločnosti a dodávateľských firiem v nasledujúcich rokoch.


Spoločnosť získala pre model A320neo bezpečnostné povolenia v novembri a podľa vlastných slov pokračuje v práci so svojimi partnermi, aby bolo lietadlo pripravené na prevádzku. "Všetci traja partneri pracujú s maximálnym úsilím a sústredením, aby... model A320neo mohol slúžiť o niekoľko týždňov,“ uviedla spoločnosť s tým, že sa objavili problémy s dokumentáciou týkajúcou sa dodávok.


Prvým prepravcom, ktorý bude využívať tento model, bude spoločnosť Lufthansa. Nemecký prepravca uviedol, že sa so spoločnosťou Airbus dohodol na odložení dodávky na začiatok roka 2016. Dôvodom je "technická zložitosť".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies