Airbus chce zvýšiť príťažlivosť A380 zvýšením kapacity o 80 kresiel

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:43 • 2 min
Airbus chce zvýšiť príťažlivosť A380 zvýšením kapacity o 80 kresiel

HAMBURG - Airbus, európsky výrobca lietadiel, chce zvýšiť zmenami príťažlivosť svojho veľkokapacitného dopravného lietadla A380 pre letecké spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Mení schodisko medzi jeho palubami. Upravil veľkosť kuchyne a chce na paluby montovať užšie sedadlá. Spolu s ďalšími úpravami má zvýšiť kapacitu najväčšieho civilného dopravného lietadla o 80 osôb.

 

Airbus predstavil všetky zmeny v lietadle dnes na odbornej výstave Interiors Expo v Hamburgu.

 

A380 si letecké spoločnosti objednávajú priemerne so 497 sedadlami.

 

Prvé veľkokapacitné stroje sa dostali do pravidelnej leteckej premávky takmer pred desaťročím. Nové objednávky sa však nehrnú a tak vedenie koncernu znížilo ich ročnú produkciu z 28 na 12 kusov. Záujem o A380 nerastie. Lietadlo je veľmi veľké a jeho ziskovosť sa dosahuje na obmedzenom počte liniek. Príťažlivosť stroja znižuje aj drahá údržba motorov. Menšie lietadlá ako A350 či Boeing 787 Dreamliner sa predávajú výborne.

 

Letecká spoločnosť Emirates, ktorá je najväčším zákazníkom Airbusu, žiada ďalšie veľkokapacitné lietadlá s úspornejšími motormi. Avšak výrobca na jej požiadavku ešte neodpovedal kladne. Ich väčší odbyt nie je zaručený a vývoj A380neo by stál priveľa peňazí, ktoré by sa firme nemuseli vrátiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies