Airbus chce zrušiť viac ako 1100 pracovných miest

NETKY.SK • 29 November 2016, 16:22 • 2 min
Airbus chce zrušiť viac ako 1100 pracovných miest

TOULOUSE - Výrobca lietadiel Airbus chce zrušiť viac ako 1100 pracovných miest v rámci konsolidácie svojich podnikov a ich aktivity. Airbus sa totiž snaží zlepšiť svoju konkurencieschopnosť oproti rivalom, ako je napríklad americký koncern Boeing a ďalší výrobcovia, v čase, keď dopyt po lietadlách na globálnom trhu stúpa.

slovakia

left justify in out

Európsku skupinu pre leteckú, zbrojnú a vesmírnu techniku Airbus Group, pôvodne EADS, materskú spoločnosť výrobcu lietadiel Airbus, čakajú teraz mesiace vyjednávaní s odborovými zväzmi, ktorým dnes predložila plán reorganizácie.

 

Plánované prepúšťanie sa najviac dotkne zamestnancov Airbusu v Nemecku, Británii a Španielsku.

 

Francúzsky denník Les Echos pritom ešte minulý týždeň uviedol, že reštrukturalizačné plány skupiny Airbus môžu viesť k zrušeniu 780 pracovných miest. Noviny sa odvolali na zdroj z odborového zväzu CFTC.

 

Skupina Airbus má približne 136.000 zamestnancov. Vedenie spoločnosti dúfa, že sa jej podarí zrušiť väčšinu miest vďaka dobrovoľným odchodom, napríklad do dôchodku, ale je pripravená aj na prepúšťanie.

 

Yvonnick Dreno, predstaviteľ jedného z odborových zväzov, pre televíziu BFM-TV povedal, že zamestnanci môžu vstúpiť do štrajku, ak nebudú súhlasiť s podmienkami prepúšťania.

 

Airbus Group, ktorá v septembri oznámila, že sa zlúči s divíziou lietadiel, aby zjednodušila svoju štruktúru a zredukovala byrokraciu, argumentuje, že niektoré pracovné pozície sa po dokončení fúzie stanú nadbytočné a bude potrebné ich zrušiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies