Airbnb pomohol Parížu naplniť mestskú pokladnicu

NETKY.SK • 6 Február 2016, 17:40 • 2 min
Airbnb pomohol Parížu naplniť mestskú pokladnicu

PARÍŽ - Internetová platforma Airbnb, ktorá umožňuje turistom nájsť ubytovanie v súkromí a majiteľom bytov a domov privyrobiť si, pomohla Parížu naplniť mestskú pokladnicu.

slovakia

left justify in out

Airbnb sa vlani dohodol s radnicou vo francúzskej metropole na výbere tzv. turistickej dane. V poslednom kvartáli 2015 tak portál odovzdal mestu takmer 1,2 milióna eur. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na údaje parížskej radnice.

 

Airbnb dosiahol dohodu s parížskymi úradmi vlani na jeseň a od októbra 2015 pripočítava k platbe za ubytovanie aj turistickú daň vo výške 83 centov za jedno prenocovanie.

 

Za posledné tri mesiace minulého roka prispel Airbnb do mestskej pokladnice sumou 1,169 milióna eur, čo zodpovedá 1,4 miliónu prenocovaní, uviedla radnica.

 

Paríž sa inšpiroval dohodu, ktorú s americkým portálom, so sídlom v San Franciscu, uzavreli radnice v Amsterdame, vo Washingtone a Chicagu.

 

Airbnb funguje od roku 2008. Umožňuje ľuďom, aby prenajímali izby, byty alebo celé domy turistom. Táto platforma si rýchlo získala veľkú popularitu najmä medzi mladými cestovateľmi, ktorí majú hlbšie do vrecka. Tradičné hotely a penzióny však považujú Airbnb za svojho rivala. Obvinili americkú platformu, že umožňuje ľuďom vyhýbať sa plateniu daní.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies