Airbnb má na Halloween v ponuke noc v parížskych katakombách

NETKY.SK • 18 Október 2015, 09:57 • 2 min
Airbnb má na Halloween v ponuke noc v parížskych katakombách

PARÍŽ - Dve osoby môžu vyhrať pobyt počas halloweenskej noci na jednom z najstrašidelnejších miest na svete - v kostnici parížskych katakomb.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra DPA.

 

S nezvyklým nápadom prišla webová stránka Airbnb, ktorá obvykle ponúka krátkodobé ubytovanie v zariadených bytoch. Výhrou v jej najnovšej on-line súťaži je ubytovanie na jednu noc pre dvoch ľudí v kostnici katakomb, ktoré si na tento účel prenajala od parížskej radnice.

 

V cene je nocľah s raňajkami. Výhercovia súťaže Airbnb sa síce budú musieť zaobísť bez kúpeľne a televízora, ale v cene je ešte aj večera a súkromný koncert, aby večer v spoločnosti mŕtvych nebol až taký pochmúrny.

 

Podmienkou pre zaradenie do súťaže je napísať 100 slovami a do 20. októbra, prečo si uchádzači o sebe myslia, že majú dosť odvahy, aby zvládli noc v katakombách.

 

Francúzske médiá pripomínajú, že nejde o prvý prípad, čo parížska radnica prenajala katakomby: konali sa tam už módne prehliadky a nakrúcali aj filmy. Radnica sa teší, že pre katakomby dokázala nájsť nové využitie i zdroj príjmov, čo jej súčasne umožňuje zlepšiť ochranu tohto dedičstva i otvoriť sa návštevníkom.

 

Predpokladá sa, že v parížskych katakombách sú pozostatky približne šiestich miliónov ľudí - mnohé sem boli prenesené z klasických cintorínov, aby sa vyprázdnili hroby pre telá ďalších zosnulých.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies