Air France ruší pre štrajk pilotov vyše 80 percent sobotných letov

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 14:34 • 2 min
Air France ruší pre štrajk pilotov vyše 80 percent sobotných letov

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France oznámila, že sa rozhodla pre štrajk pilotov zrušiť vyše 80 percent letov naplánovaných na sobotu, ktorý je druhým dňom futbalových ME vo Francúzsku. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Štrajk sa dotkne štvrtiny letov na stredne dlhých trasách z a do Paríža a 90 percent letov na dlhých trasách a vnútroštátnych linkách. Spoločnosť zároveň varovala pred možnými meškaniami a rušeniami letov na poslednú chvíľu.

 

Výkonný riaditeľ Air France Frederic Gagey už vo štvrtok povedal, že jeho spoločnosť pilotom v rámci dlhotrvajúceho sporu ohľadne pracovných podmienok ponúkla nový návrh, odborári ho však neprijali.

 

Odborové zväzy francúzskych pilotov zvolali od 11. do 14. júna štrajk kolidujúci s EURO 2016. Gagey uviedol, že Air France sa bude snažiť čo najviac zmierniť dopad štrajku na futbalových fanúšikov. Príčinou pretrvávajúcej vlny štrajkov vo Francúzsku je nesúhlas odborárov s vládou navrhovanými zmenami v zákonníku práce, ktoré podľa nich narušujú sociálnu ochranu zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona