Air France po štrajku pilotov odložila rozširovanie nízkonákladovej spoločnosti

NETKY.SK • 22 September 2014, 15:38 • 2 min
Air France po štrajku pilotov odložila rozširovanie nízkonákladovej spoločnosti

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France odložila rozširovanie svojej nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Transavia po sedemdňovom štrajku pilotov, ktorý stál aerolínie denne 20 miliónov eur. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na aerolínie.

slovakia

left justify in out

Odbory pilotov začali štrajk minulý týždeň po tom, čo letecká spoločnosť Air France-KLM oznámila plány na ušetrenie miliardy eur v priebehu niekoľkých rokov tak, že presunie časť svojich európskych služieb na Transaviu. Air France sa totiž snaží znížiť náklady, aby mohla lepšie konkurovať lacným aerolíniám z iných krajín. Tieto plány však pilotov Air France nahnevali a snažili sa vyrokovať lepšie všeobecné podmienky.

 

Air France dnes oznámila, že rokovania s odbormi uviazli na mŕtvom bode. Od začiatku štrajku pilotov bola zrušená približne polovica letov tejto spoločnosti.

 

Odbory pilotov obviňujú Air France zo snahy presunúť pracovné miesta do krajín s nižšími daňami a lacnejšou pracovnou silou - Air France by napríklad mohla pre lety medzi Francúzskom a Portugalskom využívať posádky umiestnené v Portugalsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies