Air France po ôsmich rokoch obnovila lety do Teheránu

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 09:29 • 2 min
Air France po ôsmich rokoch obnovila lety do Teheránu

TEHERÁN - Francúzska letecká spoločnosť Air France obnovila dnes priame lety z Paríža do Teheránu. Stalo sa tak po osemročnej prestávke, ktorú spôsobili medzinárodné sankcie uvalené na Irán kvôli jeho kontroverznému jadrovému programu.

slovakia

left justify in out

Dopravné lietadlo Air France na linke z Paríža pristálo dnes na teheránskom letisku imáma Chomejního. Medzi pasažiermi letu AF 378 bol aj francúzsky minister dopravy Alain Vidalies a predstavitelia francúzskych firiem.

 

Obnovenie medzinárodných letov do Teheránu je jedným z konkrétnych výsledkov historickej dohody z vlaňajšieho júla, ktorá Iránu zaručuje zrušenie západných sankcií výmenou za utlmenie jeho jadrového programu. Dohoda vstúpila do platnosti v januári 2016.

 

Air France bude lietať do Teheránu trikrát týždenne. Do iránskej metropoly už s podobnou frekvenciou lieta nemecká Lufthansa a rakúska spoločnosť Austrian Airlines.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies