Air France obhajuje prepravu opíc na laboratórne testy

NETKY.SK • 22 Október 2013, 18:05 • 2 min
Air France obhajuje prepravu opíc na laboratórne testy

WASHINGTON – Letecká spoločnosť Air France obhajovala v utorok prepravu živých zvierat určených na laboratórne testy s tvrdením, že plne dodržiava všetky medzinárodné pravidlá. Reagovala tak na petíciu skupiny PETA bojujúcej za práva zvierat, ktorá chce zozbierať 25 000 podpisov vyzývajúcich na zastavenie prepravovania laboratórnych primátov lietadlami.

slovakia

left justify in out

Air France vo vyhlásení zdôraznila, že jej nákladné oddelenie spolupracuje len s tými laboratóriami, ktoré sa plne riadia súčasnou legislatívou na ochranu zvierat. Jej pracovníci podľa vyhlásenia “navštevujú zákazníkov”, aby sa o dodržiavaní pravidiel sami presvedčili. Aerolínie na záver citujú nariadenie Európskej komisie z roku 2010, podľa ktorého je používanie primátov na vedecké účely v biomedicínskom výskume nevyhnutné.

Skupina PETA (Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami) v pondelok uviedla, že Air France je už len jedna z mála väčších leteckých spoločností, ktorá stále prepravuje opice určené na laboratórne pokusy. V januári 2012 sa skupine pomocou petície podarilo zastaviť plánovaný prevoz opíc z Mauritánie do laboratórií v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies